Track and trace – spore pakke

Det er let at følge din pakke med track and trace

Det bliver mere og mere udbredt, at gå på shopping fra en tablet, en smartphone eller en computer. Her har vi en mulighed for at sidde hjemme i sofaen, og shoppe rundt blandt internettets enorme udvalg af online forretninger. Det er helt stressfrit og du slipper for at skulle skynde dig ind i butikkerne i åbningstiderne. Netbutikkerne har nemlig åbent døgnet rundt. Du kan snart sagt købe alt i netbutikkerne, uanset om det er en ny cykel eller et par lækre stiletter du er på udkig efter!

Shop online og spor din pakke

Når du har handlet i webshoppen og skal betale for varerne kan du ofte vælge hvordan pakken skal sendes. Det er tit lidt dyrere, at få den sendt direkte til din hjemadresse end det er at få den leveret i en pakkeshop. Uanset om du gerne vil have leveret direkte til døren eller du vil hente dine nye indkøb i en af de mange pakkeshops så tilbyder stort set alle fragtfirmaer i dag, at du kan spore pakke. Sporing af pakken betyder kort fortalt, at du hurtigt kan se hvor langt din pakke er i leveringsprocessen og hvornår det forventes, at den er fremme hos dig.

Sådan bruger du track and trace

Sporing af forsendelser hedder på moderne dansk ”Track and trace”. Når din ordre er afsendt fra netbutikken modtager du som regel en mail eller en sms fra det fragtfirma, der står for fragten. Denne mail eller SMS indeholder et link til track and trace på fragtvirksomhedens hjemmeside.

Track and trace fungerer for det meste på den måde, at du klikker dig ind på fragtfirmaets hjemmeside og indtaster dit pakke- eller forsendelsesnummer. Her får du så en status på hvor din pakke befinder sig. Eksempelvis kan du få oplyst, om pakken er på fragtfirmaets pakkecentral eller den er på vej til din lokale pakkeshop. Mange fragtvirksomheder tilbyder i dag også apps, som du kan have på din smartphone og spore din pakke.

Når pakken er fremme får du besked

Når din forsendelse er afleveret i pakkeshoppen eller på den valgte leveringsadresse modtager du igen en SMS og eller en mail fra fragtfirmaet om, at nu kan du hente din pakke leveret. Så ved du, at du kan afhente de lækre sko du bestilte på webshoppen i pakkeshoppen eller måske ligger de ved din fordør når du kommer hjem fra job. Vi håber at du i denne artikel har fået et indblik i hvor let det er, at shoppe online og benytte track and trace til at følge status på de varer du har shoppet.

Track and Trace: Spor din pakke

Track and trace er et smart system, der gør det muligt at følge din pakke, mens den er undervejs. De fleste leveringsselskaber tilbyder det, og det er blevet modtaget med stor begejstring af danskerne. Her får du mere viden om tracking af pakker.

Spor din pakke – sådan fungerer det

Sporing lyder kompliceret, men det er det faktisk ikke. Alle pakker bliver i dag scannet digitalt, og det bliver de ved hver eneste skridt på vejen. Derfor kan du med en internetforbindelse altid se, hvor din pakke sidst har været, og det kan være super rart.

Det fungerer både, når du afsender en pakke, og når du venter på at modtage en pakke. Så længe du har en specifik kode, kan du klikke dig ind på din pakkeudbyders hjemmeside og benytte dig af track and trace. På den måde får du dens nuværende beliggenhed at se.

Særligt smart når du går og venter på en pakke: Men også hvis du selv har afsendt et produkt og gerne vil være sikker på, at det når frem til tiden.

Fordele ved track and trace

Fordelene ved pakkesporing er derfor ret tydelige. Du får mulighed for at følge din pakke, og det giver tryghed. Desuden er det en gratis feature som findes hos næsten alle moderne pakkeselskaber. Det inkluderer blandt andet PostNord, UPS og DAO, der alle har hver deres track and trace systemer, som kommer til rigtig god gavn.

Hvis du skal modtage en pakke, kan du for eksempel få et indtryk af, hvornår den ankommer. På den måde kan du sikrer dig, at du er hjemme på den pågældende dag.

Som afsender af en pakke kan du følge den online og se tydelig dokumentation for modtagelse, når den når frem til modtageren. Det er rart: Især ved vigtige forsendelser.

Udnyt selv tracking af pakker

Den bedste måde at lære mere om tracking på er simpelthen bare ved at bruge track and trace.

Når du har afsendt din næste pakke, eller står til at modtage en ny pakke, bør du se, hvordan det fungerer. Klik dig ind på pakkeselskabets hjemmeside og indtast den kode, som du har modtaget ved bekræftelse på forsendingen. På den måde lærer du mere om systemet, og ved at prøve det får du også et indtryk af, hvor smart det egentlig er.

At kunne spore pakker er noget, som i mange år var eftertragtet blandt danskerne, men som af teknologiske årsager ikke altid var muligt. Det er der i den grad ændret på nu: Næsten alle pakker kan spores, og derfor er track and trace ret revolutionerende inden for distributionsbranchen. Udnyt det, og få perfekt styr på alle dine fremtidige forsendelser!