Fragt og transport

Alle oplever på et tidspunkt at de har behov for en fragt- eller transporttjeneste i løbet af deres liv. En af de mest hyppige årsager kan være en flytning, da vi næppe bliver boende det samme sted hele vores liv, men der er også andre årsager til at man har brug for et fragtfirma. Udover flytning bare i Danmark, så kan det være at man måske skal flytte til udlandet – og hvordan kan man så få sine møbler med men samtidig ikke betale i dyre domme?

Rent erhvervsmæssigt, så kan der være behov for et løbende samarbejde hvis man skal have fragtet sine varer ud til butikker eller kunder, eller hvis man opretter et varelager i f.eks. Jylland. Afhængigt af hvilket behov man har, er der forskellige løsninger – og forskellige priser på danske fragtmænddanske fragtmænd

Som erhvervskunde, kan man have behov for en professionel løsning, hvor ens varer er sikrede og man kan få fragtet et stort antal. Her kan det give mening at kontakte et af de mange danske fragtfirmaer rundt i landet, forhøre sig om priser og eventuelt indgå et samarbejde. Man skal som altid forsøge at sammenligne tilbud og priser på fragtmænd så man får det til den mest fordelagtige pris.

Hvis man som privat skal flytte eller blot har brug for en hjælpende hånd til at flytte enkelte ting, så er der næppe behov for et stort fragtfirma. Man kan selvfølgelig vælge at tage slæbet selv eller køre flere gange frem og tilbage – men så får man nok sat både sin egen og sine venner eller families tålmodighed på prøve. Så er der også muligheden for at bruge et reelt flyttefirma – den nemme og bekvemme løsning, hvor du også får hjælp til selve flytningen og derfor kan spare på kræfterne og frustrationerne. Men hvis du måske ikke skal flytte så meget eller du gerne vil have en lidt mere budgetvenlig løsning, så findes der også nogle andre alternativer.

Her i de seneste år har det især været nøgleordet ’deleøkonomi’ som beskriver de nye tjenester danskerne kan benytte sig af – hvad end det handler om tøj, genbrug, mad, eller kørsel. I forhold til fragt og transport, så er et af eksemplerne på dette f.eks. Mover. Her kan du selv skræddersy den fragt eller transport du skal bruge, og vælge f.eks. hvilken størrelse bil man skal bruge og skrive instruktioner til chaufføren så du er sikker på at der er klare linjer. Her skal man selv kunne gøre lidt af arbejdet da det typisk kun er en chauffør der står klar, men tilgengæld er Mover et af de konkurrencedygtige alternativer for private med transport- eller flyttebehov. Du skal oftest bare downloade en app eller udfylde en formular på deres hjemmeside, og så er du klar.

Mange af de nye tjenester tilbyder deres services for både private og erhverv, og derfor kan de skabe mere dynamik og muligvis påvirke priser hos danske fragtmænd. Uanset hvad, er det vigtigt som kunde at kende egne behov og finde den løsning der passer til opgaven og til budgettet.

Danske Fragtmænd: Info om priser

Danske Fragtmænd er et populært valg for mange erhvervskunder. Det er et af få distributionsselskaber, som er aktive i hele landet, og som samtidig har ry for at yde fantastisk service. Her giver vi dig en idé om, hvordan du kommer frem til en specifik pris, når du sender med Danske Fragtmænd.

Danske Fragtmænd priser

Fragt Danske fragtmænd

I modsætning til mange andre selskaber, hvor der normalt er en fast takst for hver forsendelse, kan det nogle gange være svært at finde en reel prisoversigt fra Danske Fragtmænd. Men det betyder ikke at det er umuligt: Faktisk har de nogle af markedets bedste priser på erhvervsforsendelser, og det er værd at udnytte. 

Den bedste måde at finde Danske Fragtmænd priser på er ved at benytte deres egen hjemmeside. Her har de nemlig en underside, der hedder “Din Forsendelse”, hvor du selv kan udfylde informationerne. Det resulterer i et klart svar, hvor du får den specifikke pris angivet for din forsendelse.

Prisen hos Danske Fragtmænd afhænger blandt andet af postnummer. Her spiller både afhentningspostnummeret og leveringspostnummeret en rolle. Desuden afhænger prisen også af vægten, altså pakkens/pallens størrelse. Danske Fragtmænd har også tillægsydelser, hvor prisen fra start er mere specifik. For eksempel 50 kr for levering til privatadresse, 35 kr for leverance til storcentre eller lufthavne (eksklusiv moms).

Men som sagt: Den bedste måde at få en prisidé på er ved at benytte en beregner, hvor du kan indtaste alle informationer om din forsendelse.

Andre vigtige informationer

Danske Fragtmænd opererer med visse regler. For eksempel er det vigtigt, at du kender til størrelsen og vægten på din forsendelse, inden den sendes af sted. Den maksimale vægt for paller, der sendes med Danske Fragtmænd, er i øjeblikket 600 kilogram. Dertil er der max. mål på 120 x 80 centimeter.

Hvis det er en mindre forsendelse på under 20 kg, er det vigtigt, at den kan håndteres af én mand. For forsendelser på over 20 kg er det et krav, at indholdet skal ligge på en palle. Emballagen skal samtidig være stærk nok til at forsendelsen kan læsses sammen med de øvrige ting, der almindeligvis ville komme med i en fragtvogn.

Forsendelser med Danske Fragtmænd kan sendes til næsten alle områder i Danmark: Firmaet leverer nemlig til alle brofaste øer, og det skaber kun meget få begrænsninger.

Normalt bliver forsendelserne leveret inden kl. 14, og det sker som regel 1-2 hverdage efter afsendelse. Det er dog muligt at lave en aftale med ekstra fleksibilitet, hvis nødvendigt.

På mange måder er Danske Fragtmænd altså et oplagt valg: Især hvis du sender i forbindelse med erhverv, og hvis du har vigtige forsendelser, som gerne skal nå frem til tiden. Dertil er det et stort plus at Danske Fragtmænd er i stand til at håndtere store paller.

Sådan finder du den rigtige fragtmand

Hvis du har et behov for at få fragtet varer rundt – enten til kunder eller til kollegaer og samarbejdspartnere, så er det vigtigt at du altid har den rigtige fragtmand.

 Og lige netop ordet ”rigtige” betyder meget. For der kan være stor forskel på priserne på fragt. Betyder det så at du altid skal gå efter den billigste? Absolut ikke. Der kan være stor forskel på det du har brug for, og det fragtmanden udbyder. Som et klassisk eksempel blev Postnord store på at de både leverede breve og pakker – og at de leverede til såvel private som erhverv. Det vil altså sige at du ved at bruge dem, kunne tilbyde at selv de mindste privatkunder fik leveret deres ting direkte til døren. Sidenhen er andre udbydere naturligvis kommet efter det, og tilbyder nu også dør-til-dør levering, men pointen er den samme. Der er forskel på ydelser, og derfor er der også forskel på priserne.

 

Betyder historien noget?

For mange mennesker er postnord sandsynligvis det første der kommer frem, når de tænker på fragt. Historien omkring firmaet er lang og interessant, men der er heller ingen tvivl om at firmaet har udviklet sig meget igennem tiden. Men én ting står dog fast. Alle kender til postnord. Og det kan meget vel være en god grund til at vælge dem. Hvis du arbejder i en branche hvor det er vigtigt med tillid til fragtmanden, så kan det gøre underværker at den person der møder din kunde, bærer en uniform som kunden kan forholde sig til.

 

Rigtigt nok. I nogle tilfælde kan det være ligegyldigt hvem der leverer pakken – og så giver det naturligvis ikke bonuspoint hvis uniformen har en bestemt farve. Men det er også mere for at illustrere at det i nogle tilfælde kan give dig rigtig meget værdi, at vælge en samarbejdspartner med en historie som folk kan relatere sig til. Her på vores side kan du være helt tryg, da alle vores samarbejdspartnere har et godt omdømme, og er kendt for at levere kvalitet i særklasse. Dermed behøver du ikke bekymre dig om din forsendelse, så snart den er blevet afhentet.

 

Hvordan finder man den rigtige pris?

Ofte kan det være svært at finde den rigtige pris på sin levering. Og det gør sig i øvrigt gældende om det er postnord eller Danske Fragtmænd eller enhver anden. Det kan hurtigt blive tidskrævende at skulle gå mange tilbud igennem, for blot at finde ud af at priserne måske rigtigt nok kan være lave – men at ydelsen ikke passer til dit behov. Derfor skal du altid sørge for at have klarlagt hvad det helt præcist er du har brug for, når det kommer til fragt. Er det forskellige størrelser og vægtklasser hver gang? Eller er det nogenlunde standardiserede ordrer du arbejder med? For så kan det give mening at købe en hel stak pakkelabels på én gang, så du både opnår volumenrabat og sparer tid på kontoret.

Omvendt, så vil det aldrig kunne betale sig hvis dine ordrer er meget varierende i både vægt og dimensioner, og her vil du få mere ud af at sammenligne priser fra gang til gang. Heldigvis så har vi gjort det nemt – uanset om du bestiller 100 pakkelabels af gangen, eller om det blot er en enkelt. Vi synes nemlig det skal være nemt at sende pakke og få fragtet sine ting rundt – og at det også skal være til at betale.