Værd at vide om fragt og stykgods

Hvis du står og skal til at sende bud efter en fragtmand, så er der nogle ting, der kan være meget rare at være klar over. Er du eksempelvis klar over forskellene på kategorierne pakker, pallefragt og stykgods?

 

 

Pakker

Fragt af pakker sker ofte som pakkepost, især hvis det er mindre pakker. Men når en pakke begynder at veje 20-30 kg eller derover, så skal man gradvist til at tænke mere og mere i transport af gods som man gør det med eksempelvis danske fragtmænd. Hvis pakken både er meget stor og meget tung, kan det som regel bedst betale sig at bestille det som stykgods eller at sætte det på en palle. Hos Pakke.dk kan du sende din pakke som pakkepost så længe den vejer under 70 kg, men i den vægtklasse skal du være opmærksom på, at det stiller store krav til indpakningen. En ting der vejer 65 kg vil ofte ikke kunne tåle at falde ret langt før egenvægten kan skade vare, og langt det meste pakkepost sendes i dag gennem maskinelle sorteringscentraler med transportbånd. Det betyder at pakker som tommelfingerregel skal være pakket ind så de kan holde til et fald på op til en meter. Ikke fordi det er forventet at de falder, men skulle de fra et transportbånd til et andet smutte på gulvet, så skal de kunne holde til det. Derfor er stykgods transport palle transport og kurerservice nogle gange nødvendigt for at være sikker på at pakken kommer uskadt frem, hvis ikke sikker emballering er en mulighed.

Stykgods

At sende noget som stykgods betyder, at der er en fragtmand der sætter din pakke eller din genstand ind i en lastbil, og kører den til et lager eller en anden lastbil hvor den bliver stillet ind og derefter kørt ud til din modtager. Der er ingen transportbånd eller lignende, og din forsendelse vil næsten ikke blive flyttet på undervejs. Der hvor en GLS pakke let bliver håndteret af adskillige sæt hænder og bliver scannet mange gange, er fragt via en fragtmand meget mere enkelt, og varen ser sjældent mere end to sæt hænder. Det betyder at det er en mere sikker fragt, med færre risici for at noget går galt under transporten. Det er stadigvæk nødvendigt at pakke tingene ind, hvis du vil gøre dit til, at der ikke sker noget med varen. En fragtmand har ikke sterile operationshandsker på, og en beskidt arbejdshandske der flytter din genstand, kan du gardere dig mod ved at komme plast omkring dit emne. Hjørner er næsten per definition skrøbelige, og det er altid klogt at beskytte hjørner med forstærkninger, lag af pap eller lignende, så de ikke går i stykker, hvis en anden vare skulle komme lidt for tæt forbi. Er din vare meget tung, kan det være en nødvendighed at der er nogen der kan hjælpe chaufføren med at løfte den op på lastbilen, ellers kan det være en mulighed at sætte varen på en palle.

 

Paller

Den sidste fragtkategori er god til varer der absolut skal stå sikkert og i samme stilling fra A til B. Paller bliver kun flyttet med en palleløfter eller en truck, og din vare bliver derfor overhovedet ikke rørt på turen, hvis den er inden for pallens sider. Er varen for stor til at være inden for siderne af pallen, vil den oftest blive kategoriseret som stykgods, selvom den bliver fragtet på en palle. Vær opmærksom på at vi også kan fragte paller til og fra udlandet. Til og fra Asien kan det ofte bedst betale sig at transportere paller via søvejen, hvilket dog kræver shipping. Heldigvis kan Pakke.dk i dag også tilbyde shipping som en del af din fragtløsning.

Beregn pris og bestil:

Billig Fragtmand - Transport GodsBillig Fragtmand - Transport Gods

 

Pakke.dk
Rated 4.5/ 5 based on 247 reviews at Google+