Cookie Politik

Pakke.dk samarbejder med UPS omkring LCL forsendelser. Kontakt UPS for hurtige LCL og søfragtpriser:

 

Robin White / tlf +45 4330 4011 / dkpricing@ups.com                                            LCL

Jytte Antoft / tlf +45 4330 0679 / dkpricing@ups.com

 

Søfragt operationen:

Kristina Pedersen / tlf +45 4330 4014 / dkoceanexp@ups.com

Claus Fischer / tlf +45 4330 4013 / ckjaerfischer@ups.com (supervisor)

 

-------------------------------------------------------------    yderligere information om LCL   ------------------------------------------------------------

LCL - Less than Container Load

Less than Container Load (forkortet og ofte omtalt som LCL) er et vigtigt udtryk inden for fragt og transport. På dansk er det kendt som stykgods, og det er en ydelse, som mange speditører tilbyder.

Forklaring af LCL

LCL betyder, at du har mulighed for at bestille en del af en container til din fragt, men ikke en hel container. Dermed står LCL i opposition til FCL, som betyder Full Container Load.

Stykgods, altså LCL, tilbydes typisk af store fragtleverandører, der har adskillige kunder til hver af deres leverancer. Hvis en speditør har flere kunder med behov for LCL, kan kundernes forsendelser nemlig samles i én container, hvilket både er til fordel for kunderne og for speditøren.

 

Hvornår er Less than Container Load relevant?

Det er oplagt at vælge stykgods, hvis du har en stor forsendelse, men som dog ikke er stor nok til en hel container - og som skal transporteres langt væk.

Det er nemlig en effektiv måde at transportere på. Og finansielt er der lidt at spare, hvis du vælger stykgods, og dermed kan dele container med andre virksomheder, der har lignende behov. Du behøver dog ikke at bekymre dig om at finde andre at dele containeren med - den slags klarer speditøren. Du skal altså bare booke din LCL leverance og give de mest nødvendige informationer til speditøren.

 

Information du skal give ved booking

For at booke stykgods, altså Less than Container Load, er det vigtigt at du kender til den mængde gods, der skal transporteres. Det skal distributøren nemlig have at vide på forhånd. Det er også på den måde, at du får en pris på din forsendelse.

Typisk er det nødvendigt at oplyse om følgende for at få en pris angivet:

  • Hvilket sted du vil sende fra

  • Hvor forsendelsen skal hen

  • Hvornår den er klar til afhentning

  • Mål og vægt på din forsendelse

  • Om du eventuelt har brug for forsikring eller ekstra ting

 

Sådan finder du ud af, om du har behov for FCL eller LCL

Hvis du ikke er sikker på, om du har behov for en fuld container eller bare en del af en container, så er der en hurtig måde at finde ud af det på.

De fleste standard containere kan maksimalt indeholde 28 tons og har plads til godt 33 kubikmeter. Hvis du har omtrent denne mængde, så bestil en fuld container. Hvis du har mindre, så bestil Less than Container Load. Dog skal du have noget mindre end maksimum mængden - containeren vil indeholde eget gods end dit eget, når der er tale om LCL, så man plejer som regel at sige, at stykgods (LCL) er mest relevant når dit fragt måler mindre end 20 kubikmeter.

Men hvis du er i tvivl, så angiv din mængde til den fragtansvarlige, også kan de fortælle, hvad der egner sig bedst.

 

Hvem tilbyder LCL?

Mange speditører og fragtselskaber tilbyder Less than Container Load. Blandt de mest kendte har vi DHL, der leverer fragt hele verden rundt. En lidt mere kendt distributør i Danmark, GLS, tilbyder for eksempel også LCL. Det er forholdsvis nemt at finde en speditør, der tilbyder LCL. Det behøver nemlig heller ikke kun være multinationale fragtselskaber - det kan også være en lokal speditør med transportaktiver.

Der er altså gode muligheder, hvis du skal have noget gods transporteret, men ikke har brug for en fuld container.