FedEx og TNT

Internettet har gjort, at vi er tættere på hinanden end nogensinde før også selvom der er tusindvis af kilometer og landegrænser imellem os. Internettet har nemlig betydet, at vi kan kommunikere lynhurtigt med hinanden, udveksle oplysninger og ikke mindst handle med hinanden. Det gælder både handlen med private og virksomheder imellem. Der er særligt handlen via nettets mange webbutikker, der har gjort, at vi i dag handler mere end nogensinde via nettet. Men der er også en masse af de store internationale handelsplatforme, der har gjort det enkelt at sælge varer og produkter på tværs af kontinenter.   

Den øgede handel på tværs af grænser betyder dog også, at vi har behov for dygtige fragtfirmaer, der kan håndtere fragten pålideligt og hurtigt. Der er mange fragtfirmaer at vælge imellem og flere firmaer er i dag store og internationale virksomheder. Et af de mest kendte firmaer indenfor fragt er FedEx. Uanset hvad du har behov for at fragte, er FedEX et sikkert valg. I denne artikel skal vi se nærmere på den amerikanske fragtgigant FedEx.   

Fedex

Bagom FedEx

Det er mange år siden, at fragtfirmaet FedEx så dagens lys. Det verdensomspændende firma blev nemlig grundlagt først i 1970erne i staten Arkansas. Siden da er det gået stærkt. I 1984 blev FedEx etableret i Europa og i 2001-2002 starter FedEx op i Danmark. I dag betjener FedEx ikke mindre end 220 lande og virksomheden har en stor flåde af fly på hele 657 fly. FedEx optimerer hele tiden deres virksomhed, det førte i 2016 til overtagelse af en anden stor fragtvirksomhed, nemlig det hollandske firma TNT. TNT er også en stor aktør på det globale fragtmarked med et enormt leveringsnetværk.

Fragt med FedEx eller TNT

TNT

FedEx og TNT har et bredt udvalg af fragttjenester, så uanset hvad du skal have fragtet kan du helt sikkert finde en mulighed der matcher dine fragtbehov. Det gælder uanset, om du har behov for at sende noget, som skal hurtigt frem med ekspresforsendelse eller modtageren har mulighed for at vente lidt længere tid på forsendelsen. Men FedEx og TNT varetager ikke kun internationale fragtopgaver.

Hvis du har behov for at sende noget indenrigs i Danmark er dette selvfølgelig også muligt. Hvis du vil vide mere om de forskellige fragtløsninger kan du klikke dig ind på FedEx eller TNT’s hjemmesider. På hjemmesiderne har du også mulighed for at bestille fragtopgaver – det er enkelt og nemt!

Sådan får du styr på din internationale fragt

TNT priser

Flere og flere danske virksomheder er i højere grad begyndt at importere og eksportere varer. Et marked som tidligere kun var forbeholdt store, multinationale firmaer, er nu blevet allemandseje. Dette er ikke mindst takket være internettets fremkomst, men i særdeleshed også grundet de mange muligheder for international fragt.

Når virksomheder begiver sig ud i at sælge og købe varer i udlandet, bliver de ofte stillet 3 problemer i møde. Fortoldning af varerne på både import og eksport siden, ustabile leveringstider, og som følge heraf utilfredse kunder og samarbejdspartnere, og sidst men ikke mindst enorme fragtpriser. Her har vi forsøgt at komme med en lille artikel, så du bliver klogere på hvad du skal være opmærksom på ved handel i udlandet.

Fortoldning

Fortoldning er den hellige gral, når det kommer til administrative tidsrøvere. Problemet med fortoldning er, at det meget ofte er forskellige regler fra land til land. Bøderne er dyre, men ofte er bøderne ikke nær lige så dyre, som prisen for en forsinkelse på en vare der sidder fast i tolden – eller helt afvises. Det skaber dårlige kunderelationer, administrative problemer i stor skala, og det kan overrumple selv den mest garvede handelsmand.

Ofte kan man få sit fragtfirma til at stå for fortoldningen. Bruger man eksempelvis TNT Danmark til udenlandsfragten, vil de i mange tilfælde kunne hjælpe med fortoldning af dine varer. Det kan lette byrden for dig rent administrativt, men vil også garantere at dine varer i det hele taget når frem.

Leveringstider

Hvis man kun har solgt varer indenrigs – og i nogle tilfælde til vores svenske og norske naboer, så er vi ofte vant til at leveringstiderne er ganske hurtige. Det er dog ikke altid tilfældet med udenrigsfragt. Problemet opstår hvis man bruger en fragtmand, der kun har begrænset adgang til udlandet. Det kan være at firmaet kun har én ugentlig flyrute til eksempelvis Kina – eller måske slet ikke har en flyrute. Så er man tvunget til at bruge søfragt, hvilket ofte er billigere – men til gengæld væsentligt langsommere. Bruger man et større firma som eksempelvis UPS til at stå for sin fragt, så vil det også i langt de fleste tilfælde åbne op for mange flere internationale ruter. Nu er de ikke de eneste med deres egne ruter. Førnævnte TNT har også deres egne ruter på både søfragt og luftfragt, og kan tilbyde 5 ugentlige afgange med fly. Det sikrer at du altid har mulighed for at få sendt din pakke afsted hurtigt og effektivt.

Priser

Det er klart, at jo længere en pakke skal sendes væk, jo dyrere bliver det. Og det er også klart, at man ved at vælge dem der allerede har en infrastruktur i form af fly- og skibsruter, betaler lidt ekstra. Disse ekstra services skal jo betales på én eller anden måde. Men det du som kunde skal se på, er hvad det egentlig koster dig hvis tingene IKKE er i orden. Hvor dyrt er worst-case scenario for dig?

Hvis du eksempelvis har en maskinfabrik, og skal have dele og stumper fragtet rundt i verden, så kan en times – eller i nogle tilfælde en hel dags stilstand koste langt mere end fragten – og hvad med en uge? Så bliver det lige pludselig nogle helt andre beløber. Derfor kan det nogle gange godt betale sig at give lidt mere for fragten, mod til gengæld at være sikker på at tingene forløber som de skal. Uanset om du skal have fragtet varer med TNT  priser eller andre fragtfirmaer, så kan du altid kontakte os for at få de bedste priser. Med vores online beregner har vi gjort det meget nemt at finde de bedste priser – men hvis du skulle have behov for noget som vores beregner ikke er lavet til, så tilbyder vi naturligvis også at vi kan hjælpe dig personligt.  Her vil vi også kunne hjælpe med rådgivning, så vi sammen finder ud af om det kan betale sig at betale ekstra for særlige ydelser.

TNT

TNT er en international godstransporter baseret i Holland, som har eksisteret i over 70 år. Det er et datterselskab af velkendte FedEx siden 2016, og opererer i over 200 forskellige lande. De tilbyder godstjenester til virksomheder, der ønsker at sende pakker og bulkforsendelser til både enkeltpersoner og virksomheder.
Hvordan sender du TNT-pakker?
På TNTs hjemmeside kan du indtaste alle detaljer i din forsendelse for at få et prisforslag direkte. På hjemmesiden er der også en pakkeguide til, hvordan du pakker dine pakker bedst. TNT tilbyder gratis emballage af visse typer, og det er også muligt at bestille andre former for emballage til en ekstra pris. Alle pakker, du ønsker at sende, modtager et forsendelsesnummer, der kan angives i TNTs Track & Trace-service, hvor du kan til enhver tid spore alle dine forsendelser.

TNTHvilke forskellige forsendelsesmuligheder tilbyder TNT?
Express: Dette er den hurtigste forsendelsesmulighed, der sikrer, at modtageren modtager levering næste arbejdsdag. Pakken kan hentes direkte fra afsenderen og leveres derefter til modtagerens dør. Det er altid muligt at spore forsendelsen, så du kan se, hvor den er i øjeblikket. Vægtgrænsen for en Express Delivery er 500 kg.
Economy Express: Hvis du foretrækker lavere priser, men stadig ønsker at din pakke skal ankomme inden for 2 arbejdsdage, skal du sende den med Economy Express. For denne service er der også mulighed for at betale ekstra for at få pakken leveret inden frokosttid. Selv her kan du altid spore din pakke helt op til modtageren. Den maksimale størrelse for en forsendelse i Europa er 7000 kg, og uden for Europa er grænsen 500 kg.

TNT Special Services:

Du der har endnu højere krav til din levering til at komme hurtigt og under særlige omstændigheder, kan vælge en af TNT’s specialiserede tjenester. Til enhver højere pris kan de sende med din forsendelse på det næste udgående fly, sende det om natten for at aflevere før kl. 07.00 eller levere det personligt med kurer. Uanset dine behov er TNT Danmark garanteret at hjælpe dig takket være deres specielle tjenester. Ved at kontakte firmaet via hjemmesiden, kan du informere dem om din levering og hvilke krav du har. TNT er også klar til at skræddersy helt nye løsninger fra bunden.

Andre ydelser
For eksprespakker kan du vælge om du ønsker en garanteret morgen levering af din pakke mod et ekstra gebyr. Det er også muligt at tilføje ekstra forsikring til lave priser, hvis der er noget værdifuldt i pakken. TNT tilbyder også andre smarte muligheder, såsom kuldioxidkompensation, praktiske importløsninger og weekender og weekender.

Hvordan vælger man leverandør til en forsendelse?

Når nogen tænker på levering og forsendelse er det ofte virksomheder som PostNord, FedEx, TNT, DHL og UPS der først springer op.
Sandheden er, at der er en række forskellige levering selskaber, der specialiserer sig i hver enkelt firmas eller persons behov. For at få den bedste service muligt, er man nødt til at forstå disse forskellige typer af tjenester.

Fragt Leverancer

Fragtforsender er perfekt hvis du har behov for mellemstore, større og tunge leverancer til og fra virksomheder. Oftest er disse forsendelser på paller eller sendes som konsollideret stykgods.

Der benyttes almindelige vognmænd til disse typer palle forsendelser. Normalt er disse transporter indenrigs i Danmark og til/fra Norge, Sverige, Tyskland og England.

Særlige Leverancer

Disse leverancer er typisk forsendelser med høj værdi, eller skrøbelige forsendelser. Det kan også være følsomme dokumenter eller en forsendelse af farligt gods evt kemikalier. Kendetegn for disse er at man manuelt skal kontakte sin fragt-leverandør og gøre opmærksom på det unormale indhold. Herefter laves de fornødne tilladelser og dokumenter som skal følge forsendelsen fra afsender til modtager. Hos Pakke.dk hjælper vi dagligt med forsendelser af værdi-forsendelser og special-transporter.

Kurer

De fleste Kurer-selskaber opererer både indenrigs og internationalt. Kurertjenester er selskaber som UPS, DHL, TNT og Fedex og er oftest hurtige med næste dag leverancer i nabolande og 2 dage til resten af verden. Hos Pakke.dk vælger vi mellem alle kurer-leverandørerne og giver dermed kunden den bedste mulighed for at tilpasse både prisen og leveringstiden. Kurerselskaberne er ofte hurtigere og sikre end alm post. tracking og sporing er tillige optimale.

For yderligere information om alle typer forsendelser, er du velkommen til at give os et opkald på +45 70 201 401 eller slå priser op (og booke online) på www.pakke.dk

Guide og tips til at sende pakker

send_pakke

Hvis du skal sende en pakkepost billigt og sikkert, så er dette bloggen der kan hjælpe dig. Det er det fordi bloggen er et sammenkog af alle de spørgsmål og oplevelser af hvad der sker med diverse forsendelser, når man som pakke.dk har fragtet tusindvis af pakker hver måned gennem

Jeg vil dele nogle simple ting der er rare at vide, og nogle mindre simple ting der er SUPER vigtige, og så har jeg nogle tips og tricks der gør det nemmere at sende pakker billigt og med største mulige sikkerhed.

For det første er fragt i dag opdelt i kategorier, og især på to områder – forsendelsestype og geografi.

Lad os starte med det simple.

Hvilken fragtkategori skal jeg vælge?

Hos pakke.dk bruger vi alle de anerkendte fragtvirksomheder som GLSDAOUPS, DHL Express, FedEx, PostNord, GLS, Bring osv. og de tre kategorier der er fælles for dem alle er dokumenter, pakker og paller plus stykgods. Mangler du information kan du her læse mere om DAO fragtpriser 

Dokumenter

Dokumenter er ting som testamenter, pas, et skriftligt tilbud, kontrakter, visum, dåbsattester og lignende. Så længe det kan påstås at være papir af en slags, og altså ikke fysiske ting som USB-drev, kuglepenne, stofprøver osv. Det er altid en god ide at komme i en konvolut af pap, så dit dokument er godt beskyttet.

Pakker

Pakker er kategorien for alt det som ikke er større eller tungere end at du kan løfte og pakke det ind, og som ikke behøver at stå stille under transporten. Pakker bliver som regel transporteret i flere forskellige biler, og næsten alle pakker kommer i dag forbi en automatisk sorteringscentral, hvor computere og samlebånd styrer showet. Det vender jeg tilbage til lidt senere.

Paller og stykgods

Fællesnævneren her er at det er en dansk fragtmand i en stor lastbil der kommer og henter og bringer begge dele.

Paller er det som enten er så stort at det ikke kan løftes, medmindre man er Hulk, eller det som skal stå stille og sikkert fra A til B. Det hedder “paller” fordi det står på en træpalle. Sådan en fåes nogle standarder i EU:

En helpalle som er 120 cm x 80 cm (x 15cm og vejer typisk 20-25 kg hvis den er tør)

En halvpalle som er 60 cm x 80 cm

En kvartpalle som er 60 cm x 40 cm

Målene er vigtige, fordi det også er dem du bruger til at finde en pris og lave en bestilling ud fra, og der er højde og vægt eksempelvis inklusiv pallen.

Når pallen er lastet i lastbilen, så står den stille, og når den skal flyttes over i næste lastbil, så bruger chaufføren en palleløfter eller gaffeltruck, og flytter pallen i vandret stilling. Det er derfor den sikreste transportform, og det betyder at det også kan være en rigtig god ide at sende selv rimelig små ting på en palle, hvis det er skrøbeligt.

Man skal bare lige huske, at selvom pallen står stille, så flytter lastbilen sig, så alt skal spændes fast til pallen, så det ikke glider af pallen eller vælter, første gang lastbilen kører igennem en rundkørsel. Det kan man gøre med snor, bagageremme eller hvad end der er til rådighed. De professionelle bruger plastikfilm, da det både beskytter det der står på pallen, holder godt sammen på det hele, og når man vikler det rundt om pallens kant, så holder det også emnet fast på pallen, uden at begrænse trucken, da den bare kan køre gaflerne igennem plastikfilmen.

Stykgods er enten det der kan løftes, men som ikke står på en palle, eller det der står på en palle, men som stikker ud over pallens kanter. Lastbilchaufføren skelner mellem de to, fordi en lastbil kan pakkes med et bestemt antal paller, mens stykgods ændrer på det antal. Hvis det ikke står på en palle, er det et krav at en normal chauffør kan løfte det uden at få arbejdstilsynet på nakken, men der skal du være mere omhyggelig med at pakke din ting ind, så en beskidt arbejdshandske ikke sætter mærker på din ladcykels hvide tag, og hjørnerne på din kølerhjelm ikke bliver bøjede fordi de er blottede. Pap, bobleplast er altid et godt sted at starte.

Geografisk er der tre kategorier:
Pakker til Danmark

For pakker til DK gælder det at al fragt foregår via landtransport. Det betyder at næsten alt kan sendes med succes, hvis det er i den rigtige fragtkategori.

Pakker til EU (Tyskland, Englad, Polen osv)

Eller import fra EU.

Pakker uden for EU (Eksempelvis til Norge, USA eller Kina)

Eller import fra lande uden for EU.

Søg priser hvis du skal flytte til udlandet:

beregn-pris